Briards du Jardin Borenzi

Groteweg 44a
8191 JX Wapenveld

038-4478194 / 06-10092892
jardinborenzi@hotmail.com

Over de fokker

Honden zijn er in mijn leven altijd geweest. De eerste Briard kwam in 1984, dat was Anoushka, een zwarte teef die toevallig bij ons kwam. ZIj maakte met haar kameraadschap en eigenzinnigheid onze liefde en interesse voor de Briard definitief.
 In 1996 kwam Mascha la Boussole als jonge Briardpup bij ons. Zij is 13,5 jaar oud geworden.
 
Ik volgde trainingen om er meer over te leren, zoals de cursussen KK1, KK2 en de cursus Ringmeester. In deze cursussen leerde ik de kennis in theorie en praktijk over de hond, het proffesioneel fokken, het verzorgen en de opvoeding. Deze opleidingen gaven mij de zekerheid, het noodzakelijke inzicht en het netwerk van deskundigen om in het binnen- en buitenland actief te worden voor de eigen fok en de promotie van het Briardras.
 
In 2002 ben ik begonnen met fokken en zette ik de Briardkennel du Jardin Borenzi op, een naam die mijn partner en ik bedachten omdat deze hoort bij de woning in Wapenveld. Een prachtige ruime plek op de Veluwe met tuin, bos en weiland waar onze vier honden zich de hele dag enthousiast vermaken met de Toggenburgers, de Shetlanders, de Brahma's en de Agapornissen. 

Alle nesten worden gefokt volgens de regels van de Nederlandse Briard Club.